Pagina's

donderdag 22 september 2011

Aromatherapie

Studenten aan de balie zochten naar artikelen over aromatherapie bij pijn.
Konden niets vinden in de catalogus van Xplora, hadden nog niet aan databanken gedacht.
Inderdaad leverde aromatherapie geen titels op in de opc en aroma? alleen chemische publicaties.



We stapten over op databank Invert (verpleegkundige literatuur) en vonden op titelwoord 'aromatherapie' 22 titels over dit onderwerp. Een aantal relevant, maar helaas ook een aantal in een nieuwsbrief die we niet in huis hebben.
Wel zagen we dat aan bijna alle titels ook het trefwoord 'complementaire zorg' was toegekend. Daarop moesten we zeker ook gaan zoeken. Zoeken op dit woord als trefwoord in Invert leverde 167 artikelen op. Dit trefwoord is breder dan aromatherapie, maar leverde toch een aantal bruikbare artikelen op over bijv. complementaire zorg voor kankerpatienten.

En in de catalogus leverde het een mooie titel op: Inleiding complementaire zorg (2006), uitgave van Elsevier Gezondheidszorg. Via de index zagen we dat er verschillende pagina's aan aromatherapie waren gewijd.
Het trefwoord 'alternatieve geneeswijzen' (dat als trefwoord in de Xplora-catalogus was toegekend) leverde niet direct bruikbare publicaties op, maar we voegden het toe aan onze zoektermenlijst om later mee te zoeken in andere databanken zoals BSL Vakbibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten